Петък, 18 октомври 2024

18.10.2024

Последвайте ни

Сертификат клас А за инвестиция на „Папас Олио“ в Балчик за 15 милиона лева

По време на националната среща на местните власти в курорта Албена министър Карадимов съобщи, че от началото на годината по Закона за насърчаване на инвестициите (ЗНИ) са сертифицирани 18 проекта за близо 400 млн. лв., които предвиждат 1600 нови работни места. 12 от тях са високотехнологични производства и услуги, включително и в Балчик.

В отговор на запитване на Про Нюз Добрич от Министерството на иновациите и растежа съобщиха, че по Закона за насърчаване на инвестициите (ЗНИ) е издаден сертификат клас A в края на месец април 2024 г. за инвестиционен проект „Изграждане на силозно стопанство и плоски складове за съхранение на зърнени култури“, гр. Балчик на „Папас-Олио“ АД.

Размерът на инвестицията на компанията е 15 000 000 лв. Предвижда се откриване на 15 нови работни места.

Инвестиционният проект е за изграждане на складово-силозно стопанство за съхранение на зърнени култури, основно пшеница, рапица, ечемик, слънчоглед и царевица, предназначено за складиране на товари на земеделски производители, търговци и преработватели.

Основната цел на компанията е да изгради модерна база с високопроизводителни машини за прием, почистване, складиране и калибриране на зърнените и маслодайни продукти. Местоположението на проекта предполага засилен интерес за складиране и съхранение и реализацията му ще задоволи нарастващото търсене на такъв вид услуга в региона.

Министерството на иновациите и растежа провежда активна политика за подкрепа на инвестициите в страната посредством ЗНИ. От началото на годината по ЗНИ са сертифицирани 18 проекта за близо 400 млн. лв., които предвиждат 1600 нови работни места. 12 от тях са високотехнологични производства и услуги. Инвестициите са в Перник, Русе, София, Пловдив, Шумен, Стара Загора и Балчик.

c