Неделя, 25 февруари 2024

25.02.2024

Последвайте ни

Съдът в Добрич потвърди задържане за Ж.А., обвинен за притежание на марихуана

Състав на Окръжния съд в Добрич потвърди определение на Добричкия районен съд, с което е взета мярка за неотклонение задържане под стража спрямо обвинен за държане на високорискови наркотични вещества. Ж.А. е привлечен в качеството на обвиняем по досъдебно производство за това, че на 24 ноември 2022г., в къща в Добрич, без надлежно разрешително, държал около 28 грама марихуана.

Окръжният съд потвърди задържането под стража на обвиняемия, след като намери за правилна преценката на Районния съд, че от събраните на досъдебното производство доказателства може да се направи обосновано предположение, че Ж.А. е извършил престъплението, за което е привлечен, като обвинението е с достатъчна степен на вероятност, подкрепяща се както от показанията на свидетелите, така и от извършено претърсване и изземване в дома, обитаван от обвиняемия.

Мъжът е осъждан за управление на МПС след употреба на наркотични вещества и деянието, предмет на разследване по настоящото досъдебно производство, е евентуално извършено от него в изпитателния срок по тази присъда. Посоченото обосновава извода за налична реална опасност от укриване или извършване на престъпление от обвиняемия при по-лека мярка за неотклонение, пише в определението си Окръжният съд. Този извод се подкрепя и от данните за налично друго висящо наказателно производство срещу обвиняемия.

Съдебният акт, с който Окръжният съд потвърди взетата спрямо обвиняемия най-тежка мярка за неотклонение, е окончателен.

източник: пресслужба на Окръжен съд Добрич

c