Понеделник, 08 юли 2024

08.07.2024

Последвайте ни

С нова апаратура за терапия разполага болница "Тузлата" в Балчик

„Специализирана болница за рехабилитация – Тузлата” ЕООД  Балчик, разполага с три нови медицински апарата за повишаване ефективността на лечебния процес осъществяван в болницата, съобщават от лечебното заведение.

Единият е апарат за Текар терапия - Таргетираната радиочестотна терапия, коятодоставя високочестотна енергия до тъканите, като прониква в дълбочина и предизвиква хипертермия в болезнената област. Предимството й е, че съчетава надеждността на апаратната процедура с креативността на терапевта и необятните мануални техники, които може да приложи. Резултатите са незабавно облекчаване на болката, редуциране на отоците след травма, отпускане на спастичните мускули, подпомагане възстановяването на тъканите. Най-често третираните заболявания са цервикална болка, Синдром на замръзналото рамо, болки в кръста, Импинджмент синдром.

Другият апарат е Високоинтензивен магнит, който използва иновативна технология, която се базира на електромагнитно поле с висок интензитет. Терапевтичните ефекти са многостранни - облекчаване на болката, зарастване на фрактури, миорелаксация, миостимулация и мобилизация на стави. Очакваният резултат настъпва по-бързо и е по-изразен в сравнение с апаратите за нискоинтензивно магнитно поле. Най-често приложение намира при болки в гърба, фрактури, епикондилит, Синдром на замръзналото рамо.

Aпарат за екстензионна терапия е другата нова апаратура, която е три-сегментна кушетка с моторно регулиране на височината и иновативна система с колани за лумбален и шиен дял на гръбначния стълб. Предлага различни режими на терапия и позволява регулируемо дозиране на силата, и скоростта на тракцията. Резултатът от терапията е намаляване на болката, предизвикана от мускулния спазъм, както и освобождаване на притиснат нерв, ако има такъв, намаляване на компресията върху гръбначномозъчните обвивки, кръвоносните съдове и нервните коренчета в междупрешленните отвори.

c