Неделя, 20 октомври 2024

20.10.2024

Последвайте ни

РК на БЛС в Добрич ще връчи отличия в четири категории по случай Деня на българския лекар

Професията ни е благословена, каза д-р Анелия Коларова, председател на Районната колегия на Българския лекарски съюз Добрич

Експозиция „Медицината в близкото минало” ще бъде открита в Добрич по повод Деня на българския лекар. Тя ще бъде подредена в залата на ДКЦ 2, съобщи за Про Нюз Добрич д-р Анелия Коларова, председател на Районната колегия на Българския лекарски съюз.

По повод празника на българския лекар, който се отбелязва днес, в Деня на Свети Иван Рилски, колегията номинира педиатъра д-р Желка Керанова за националните награди „Лекар на годината“. Отличието й бе връчено на церемония в Националния исторически музей снощи. Тя е педиатър с дългогодишен стаж, която е и социално ангажирана, един от основателите на сдружение „Майчина грижа“.

На 25 октомври от 14 часа, при откриването на експозицията, ще бъдат обявени награди на лекари от област Добрич в четири категории. Отличията ще бъдат връчени на събитие вечерта.

За празника д-р Коларова пожела на колегите си да са здрави и в този прекрасен ден да имат прекрасно настроение. Професията ни е благословена, каза тя.  

c