Неделя, 20 октомври 2024

20.10.2024

Последвайте ни

Убитият в с. Безводица тормозел братята си – вдигал скандали и ги биел (СНИМКИ+ВИДЕО)

Хората в селото са потресени от случилото се, за пръв път в Безводица се случва толкова сериозно престъпление

В къща в края на с. Безводица, недалеч от сметището, където откриха трупа, живеели убитият и по-големият му брат. Семейството е от четирима братя и една сестра, разказваат местни. 

„Не са лоши момчета“, казва жена от селото. Убитият бил известно време в Англия. Когато се върнал, редовно тормозел братята си. „Биеше ги, вдигаше скандали“, споделя друга.  

Според разследващите убийството е станало на неустановена дата в началото на октомври. Двамата братя се скарали, като конфликтът прераснал във физически сблъсък. Тогава по-големият ударил другия няколко пъти с тесла по главата. Починал от получените травми.

Когато осъзнал случилото се, убиецът скрил тялото, без да подаде сигнал за смъртта.

На 17 октомври мъртвият бил обявен за общодържавно издирване по молба на роднини. Ден по-късно, след проведеното разследване, служители на криминална полиция към полицейското управление в Балчик открили трупа на нерегламентирано сметище край селото. Благодарение на тяхната работа още снощи е задържан 53-годишният извършител.  

Местопрестъплението все още се охранява от полицията, видя репортер на Про Нюз Добрич.

Процесуално-следствените действия продължават, като материалите са докладвани в прокуратурата. От там казаха, че на 53-годишния е повдигнато обвинение за убийство и предстои искане за налагане на „задържане под стража“ да бъде внесено в съда в следващите дни.

Хората в селото казват, че за пръв път в Безводица се случва толкова сериозно престъпление. „Снощи се прибрах със страх вкъщи и още в 18 часа заключих вратата“, обясни възрастна жена.

c