Понеделник, 01 юли 2024

01.07.2024

Последвайте ни

Разследват анонимните заплахи срещу бившия директор на Ветеринарната гимназия в Добрич

По разпореждане на наблюдаващия прокурор е започнало досъдебно производство за анонимните заплахи срещу бившия директор на ПГВМ "Проф. д-р Георги Павлов" в Добрич д-р Светла Тодорова и семейството й. То е по чл.144, ал. 2 от Наказателния кодекс - за отправяне на заплахи към длъжностно лице. На 14 март от полицията делото е внесено в прокуратурата с мнение за спиране на производството поради неразкриване на извършителя. На 18 март е върнато от прокурора за извършване на допълнителни действия по разследването т.е. то продължава. Това съобщи за Про Нюз Добрич говорителят на Районната прокуратура д-р Даниел Илиев.

На пресконференция в началото на седмицата бившият директор на Ветеринарната гимназия съобщи за заплахи, отправени към нея още през декември 2023 г. с искане да се оттегли като директор на гимназията. На вратата на дома й било оставено писмо с изрязани букви и флашка, а на гаража й била разлята запалителна течност. В писмото, качено на флашката, имало отправени заплахи към д-р Тодорова, нейния съпруг, синове и внуци.

“Още през декември месец м.г. бях заплашвана, че ще се случи нещо с мен, с мъжа ми, със синовете ми, с внуците ми, че ще ми бъде подпалена къщата, ако не се оттегля като директор още по Нова година. Затова съм подала жалба в полицията и в момента се разследва от тях случая след прокурорско разпореждане”, сподели д-р Светла Тодорова на пресконференция, на която отчете свършеното от нея като директор на гимназията.

Заплахите били анонимни.

c