Четвъртък, 04 юли 2024

04.07.2024

Последвайте ни

Прокуратурата не откри данни за обвинение срещу полицай от Добрич за побой над 15-годишен

Наблюдаващият прокурор отказа да образува досъдебно производство по случая, има евентуално данни за обида и лека телесна повреда

Прокуратурата отказа да образува досъдебно производство по случая с полицая от Добрич, за когото беше подадена жалба, че е удрял 15-годишно момче в село Коларци.

Както Про Нюз Добрич писа семейството  на момчето е от тервелското село Коларци, но живее в Англия. По време на отпуска си се върнали в България. Докато момчето ритало топка с двама приятели, ударили 4- годишния син на служителя на икономическа полиция. Бащата на 15-годишния младеж подаде жалби до институциите, сезира и Про Нюз Добрич, за това, че служителят от ОД на МВР е бил сина му.

При разследването е установено, че на 5 август пострадалото момче и още две деца са играели в село Коларци в парк, който наричат булеварда. Играели са на топка. В един момент детето на въпросния полицейски служител е минавало с колелото. Тогава пострадалото момче е ритнало топката и го е ударило по ръката. Малкото дете се прибрало вкъщи, споделило на баща си какво се е случило. Според твърденията на пострадалото дете, неговия приятели и баща му, полицейският служител се е саморазправял, като е нанесъл няколко удара с юмрук и се е опитал да го души. Съответно  полицейският служител, неговата майка и брат му отричат. Казват само, че той се опитал да потърси обяснение от детето защо е ударило сина му с топката. Но понеже детето живее в Англия, не може да говори български, говори само турски и английски, и не са успели да се разберат. Впоследствие са дошли бащата на пострадалото дете и са провели разговор, разменили са си реплики на висок тон. В района няма установени камери за видеонаблюдение, сочи още разследването.

Говорителят на Районна прокуратура Добрич Даниел Илиев съобщи за Про Нюз Добрич, че наблюдаващият прокурор след като е разгледал материалите по случая, е преценил, че няма данни за престъпление от общ характер и отказва да образува досъдебно производство. Счита, че има евентуално данни за обида и лека телесна повреда, които обаче са престъпления от частен характер и за тях пострадалият може да подаде тъжба по съдебен ред.  

c