Четвъртък, 04 юли 2024

04.07.2024

Последвайте ни

Професионалната гимназия „М. В. Ломоносов“ в Добрич изпрати абитуриентите си

Тържество по повод изпращане на абитуриентите се състоя в Професионална гимназия по техника и строителство „М. В. Ломоносов“ днес. Гости на празника бяха ученици, учители, родители и приятели на випускниците. Гимназията изпраща 18 зрелостници от специалностите „Компютърна техника и технологии“ и „Програмно осигуряване“.

Директорът Юлиана Дикова пожела на абитуриентите да носят с чест и достойнство името на гимназията, да бъдат горди Ломоносовци, да следват мечтите си. Класният ръководител на ХІІА клас Галина Георгиева се върна в прочувствено слово пет години назад, когато посрещна плахите и неуверени, но мъдри с избора си свои ученици. Поднесе на всеки ученик подарък – меденка и магнитче с пожелание за упоритост, труд и постоянство.

Думи на благодарност към учителите отправи дванадесетокласникът Виктор Заблоцки.

Диреккторът Юлияна Дикова връчи на трима абитуриенти плакети и грамоти за отличен успех и цялостен принос за утвърждаване на авторитета на гимназията.

Виктор Заблоцки получава и еднократна парична стипендия. Зрелостниците направиха драматизация на вечната Хамлетова дилема „Да бъдеш или да не бъдеш?“ в ученическия вариант „Да влезеш или да не влезеш?“. Класният ръководител Галина Георгиева връчи забавни грамоти на всеки от завършващите от Академия „Абитуриент 2024“, които те приеха с много чувство за хумор. Състоя се ритуал по предаване на знамето от Випуск 2024. Зрелостниците бяха поздравени с богата музикална програма, в която се включиха изявени таланти на гимназията. Абитуриентите минаха под цветната арка, след като би последният за тях звънец. По традиция празникът бе закрит с българско хоро.

c