Вторник, 17 септември 2024

17.09.2024

Последвайте ни

Приеха промени в Правилника за Консултативния съвет за младежта в Добрич

Общински съвет Добрич прие промени в проекта за Правилник за дейността на Младежкия консултативен съвет по въпросите на младежта към кмета на Община град Добрич и одобри документа в цялост.

В рамките на дискусията в зала, председателят на Постоянната комисия по култура /ПК КВЕВ/ арх. Надежда Пампорова посочи, че в комисията са взели решения съветът да не се нарича Общински младежки съвет, а Консултативен съвет за младежта, което отговаря на Закона за младежта. Така съкращението вече да не е ОМС, а КСМ. Това предложение беше прието и от Общински съвет Добрич /ОбС/.

Приели са и да отпадне преложенито за прекратяване на членството в Съвета при три последователни отсъствия от заседания на Съвета от член на Съвета. Решението беше възприето положително и от ОбС Добрич.

Третото единодушно прието предложение в Комисията, председател на съвета да не е кметът на Общината, а ресорен заместник-кмет не бе прието в залата на ОбС, като съветникът Михаел Игнатов посочи, че ако председател е зам.-кмет, то съветът ще се води, че не е към кмета, а към ресорния заместник – кмет. В крайна сметка ОбС не прие това изменение на Правилника.

Общинският съветник Зорница Михайлова посочи, че в Правилника са вписани конкретни имена на избраният от ОбС Добрич член, общинският съветник Дениз Дюкянджи. Вместо това да се впише “представител на Общински съвет Добрич”. Предложението бе прието от вносителя Йордан Йорданов, кмет.

С 33 гласа “за” и 2 “въздържал се” Правилникът за дейността на Младежкия консултативен съвет по въпросите на младежта към кмета на Община град Добрич беше приет с гласуваните промени.

c