Вторник, 16 юли 2024

16.07.2024

Последвайте ни

Общински съветник изрази съмнения, че липсва график за ремонта на центъра на Добрич

Липсата на линеен график поставя в неизгодно положение Община град Добрич, защото не може да се следи реалното изпълнение на проекта

Опасения, че Общината като възложител е поставена в неизгодна позиция по отношение на ремонта на центъра на Добрич, изразява в писмо до председателя на Общинския съвет Красимир Николов председателят на ПК “Бюджет и финанси”. Документът е с копие до кмета Йордан Йорданов.

В него Апостолов посочва, че е поискал графика за изпълнение на ремонта на центъра - от бул. “25 септември” в участъка от бул. ”3 март” до НЧ “Йордан Йовков 1879”, но такъв не му е бил представен от администрацията.

Затова той изразява "основателни съмнения", че този график не е изготвен и предаден на възложителя, в случая на Общината. Посочва, че това е трябвало да стане до 17 май.

"Ако такъв график съществува, не виждам какъв е проблемът да бъде представен на обществеността, за да може всеки да вижда изпълняваните СМР на обекта - в кое време са предвидени, спазват ли се сроковете, има ли в дейсствителност напредък/изоставане от междинните срокове по този график", посочва Апостолов.

Той алармира, че липсата на линеен график поставя в неизгодно положение Община град Добрич, защото не може да се следи реалното изпълнение на проекта. Така тя няма възможност да отправя “предупреждения и да иска ревизиране на програмата и придружаващ доклад”, както предвижда договорът за ремонта.

Настоява графикът да бъде предоставен незабавно, защото има съмнения, "че такъв график няма и се изготвя в момента по спешност, за да не лъснат нарушенията по договора".

c