Сряда, 03 юли 2024

03.07.2024

Последвайте ни

Предлагат на търг за отдаване под наем четири обекта в АЕМО „Стария Добрич“

Общинският съвет на Добрич ще гласува на сесията си на 20 декември да се отдадат под наем с тайни търгове за срок от 5 години четири обекта в АЕМО „Стария Добрич“. Това са бившият антиквариат, тоалетната, ковашката работилница и сладкарницата. Припомняме, че досегашните концесионери на три от тях – ковачницата, сладкарницата и антиквариатът, прекратиха тази година договорите си Общината поради финансови затруднения.

За антиквариата има заявен интерес - в Община град Добрич е постъпило заявление от Веселина и Пламен Кулеви за наемане на имота. Той ще се превърне в работилница за изработване на художествена керамика. ОбС Добрич трябва да даде съгласие да се проведе публичен търг с тайно наддаване за обекта, който е с площ 21,40 кв. м., с начална тръжна цена 50,72 лева на месец и 20 % ДДС.

Затваря врати поредният обект в “Стария Добрич” – Антиквариатът

Предлага се и отдаване под наем на тоалетната в АЕМО, при запазване на предназначението й. Тя е с площ 36 кв. м., с начална тръжна цена 85,32 лева на месец и 20 % ДДС.

Ковашката работилница в комплекса, която затвори през март т.г., също се предлага под наем. Тя беше стопанисвана дълго време от майстора-ковач Ташко Ташев. Сега интерес към обекта проявява с писмо до Общината Мирослав Милев, като предназначението ще се запази. Ковачницата е с площ 52,07 кв. м. с начална тръжна цена 123,41 лева на месец и 20 % ДДС.

След дълъг дебат: Отхвърлиха предложението „Стария Добрич“ да стане общинско предприятие

Под наем се отдава и сладкарницата в „Стария Добрич“, чийто досегашен концесионер се отказа от обекта пак през тази година. В докладната не се споменава за конкретен проявен интерес. 26.20 кв. м. е площта на сладкарницата, а началната тръжна цена е 62.10 лева на месец и 20 % ДДС и условие да се запази предназначението на обекта. 

c