Сряда, 24 април 2024

24.04.2024

Последвайте ни

Затваря врати поредният обект в "Стария Добрич" - Антиквариатът

Антиквариатът е поредният обект в АЕМО „Стария Добрич“, който затваря врати. С писмо до Общината концесионерът ЕТ “ПРЕСЛАВА - ТОНКА СТОЯНОВА”, представляван от Тонка Асенова Стоянова, е поискал прекратяване на концесионния договор. Посоченият мотив е финансови затруднения на концесионера.

Договорът е сключен през 2003 година за срок от 20 години. На сесията си на 26 април Общинският съвет на Добрич ще гласува прекратяване на контракта по взаимно съгласие, считано от 26.05.2022 г. От докладната записка става ясно, че концесионерът трябва да доплати сумата от около 500 лева, за да изчисти сметките си с Общината.

До 2 години изтичат 21 концесии на обекти в „Стария Добрич“, ще мислят за бъдещето на комплекса

Преди месец, на мартенското си заседание, ОбС Добрич прекрати концесията на „Сладкарницата“ в АЕМО „Стария Добрич“. Причината, посочена от концесионера, бе критично ниски обороти през последните две години.

През последните години от концесиите се отказаха стопаните на „Кръчмата“ и „Ковачницата“, а сега затваря и „Антиквариатът“. Преди месец зам.-кметът Елка Димова заяви, че трябва да се помисли за бъдещето на комплекса и за цялостен подход към управлението му.

c