Понеделник, 17 юни 2024

17.06.2024

Последвайте ни

Празник с много забавления и изненади ще подари Община Разград на децата за 1 юни

Весел празник със забавления и приятни изненади за всички малки и пораснали момичета и момчета е подготвила Община Разград по случай 1 юни – Международния ден на детето. Фестивалът „Шарената въртележка“, организиран съвместно с Центъра за работа с деца, ще е на 31 май и 1 юни в Градския парк, съобщиха от общинската администрация.
В първия ден на празничния фестивал чрез работилници в алеите на парка основните училища в града ще презентират различни дейности на обучение на техните възпитаници пред широката общественост. Градският парк ще бъде изпъстрен и с приказни герои. Облечени в костюми на любимите си герои, малчугани от детски градини в Общината ще дефилират по главната алея на парка. Пъстроцветното шествието ще стигне до Ронда, където празникът ще продължи с концерт на млади таланти.
Предиобедните часове на Деня на детето - 1 юни, са посветени на домашните любимци. В изложба малчуганите ще имат възможност да представят своите любимци - различни породи кучета, котки, папагали, костенурки, охлюви. Специално в празника под надслов „Забавен ден с моя домашен любимец” ще се включи с демонстрации обучено куче. От Приюта за бездомни животни и скитащи кучета ще представят своята кампания „Осинови приятел” и ще покажат, че бездомните кучета също могат да бъдат чудесни домашни любимци, еднакво достойни като породистите, и заслужават да бъдат осиновени.
По-късно децата ще могат да се включат в работилничка „Забавно люто с академия „1, 2, 3 старт”, а финалното събитие от фестивалната програма ще е връчването на Годишните награди на Центъра за работа с деца и концерта на възпитаниците на извънучилищното звено.
Програмата на празничния фестивал включва и отложените поради неблагоприятните метеорологични условия две събития от организираните традиционно на 9 май от Областния информационен и Общината „Дни на Европа в Разград”. На 31 май ще се проведе колоездачната обиколка на обекти, изградени или реновинари по европроекти, а на самия Първи юни е конкурсът за рисунката на асфалт „Децата на Разград рисуват Европа”.
За най-малките жители на града през двата дена в парка ще бъде монтирана пъстроцветна въртележка - символ на празника, ще има и други атракциони, както и още изненади, допълват от общината. 
 

c