Сряда, 26 юни 2024

26.06.2024

Последвайте ни

Шестата стихосбирка на Петранка Божкова ще бъде представена в Община Добричка

Стихосбирката „Сега ми трябва глътка светлина“ на почетния гражданин на Община Добричка ще бъде представена по инициатива на кмета Соня Георгиева

Новата поетична книга на Петранка Божкова „Сега ми трябва глътка светлина“ ще бъде представена на 18 юни, от 11 часа в зала 108 на Общината Добричка по инициатива на кмета Соня Георгиева.

Това е шеста по ред стихосбирка на добричката поетеса, която е почетен гражданин на Община Добричка от 2008 г.и също така е автор на текста на химна на общината, припомнят от Община Добричка.

Стихосбирката „Сега ми трябва глътка светлина“ е издадена от издателство „Български писател“ и е отличена със специалната награда на издателството за 2023 г. 

59 стихотворения са разпределени в пет тематични цикъла и представят  пъстра колекция от чувства, въпроси, съмнения, радости и надежди от „странния, непредвидим, понякога тъжен, но все пак хубав живот“, както споделя самата авторка в предговора на книгата. 

Наред с красивите стихове на Пепи Божкова, в залата ще бъдат изложени пъстроцветните картини на Пепа Матеева,  художник – любител, избрала да твори в стил наивизъм. В наши дни наивистичното изкуство е вече напълно признат артистичен жанр, представен в художествените галерии в цял свят. Картините на Пепа Матеева, освен пъстроцветни, са много живи и наситени с позитивизъм и настроение.

c