Сряда, 26 юни 2024

26.06.2024

Последвайте ни

Гайдари от област Добрич участваха в XXII Национален конкурс “Вълшебни ритми” в Нови пазар

Приключи XXII Национален конкурс за гайдари и инструментални камерни състави “Вълшебни ритми” гр. Нови пазар

Гайдари от област Добрич бяха сред 150-те участници в XXII Национален конкурс за гайдари и инструментални камерни състави “Вълшебни ритми” гр. Нови пазар.

В конкурса участват музиканти от Шумен, Добрич, Варна, Девня, Провадия, Долни чифлик, Дулово, Плевен, Пловдив, Стара Загора, Горна Оряховица, Котел, Несебър, Бургас, Лясковец и с. Константиново. Събитието се провежда ежегодно от 2002 година насам под патронажа на кмета на община Нови пазар. Организатори са община Нови пазар и НЧ "Христо Ботев-1872".

Участниците бяха оценявани от жури в състав: председател проф. акад. Милчо Василев, ръководител на АМТИИ гр. Пловдив, членове Красимир Кондов, преподавател по гайда в НУИ „Панайот Пипков” град Плевен, и д-р Данаил Енчев, преподавател по гайда в НУФИ “Филип Кутев“ град Котел.

По обичай знамето на конкурса беше вдигнат от най-малкия участник – Мирослав Георгиев от с. Константиново. На втория ден от конкурсната програма се проведе традиционното дефиле на участниците от входа на читалището по пл. „Раковски” и обратно.

Събитието е под патронажа на Министерството на културата и кмета на община Нови пазар. Този проект се реализира с финансовата подкрепа на Министерството на културата.

c