Понеделник, 15 април 2024

15.04.2024

Последвайте ни

План за превенция на престъпността ще бъде разработен за Добрич, реши комисия към ОбС

Днес се проведе извънредно заседание на новата Постоянна комисия “Обществен ред и сигурност” към Общински съвет град Добрич. Заседанието бе свикано от председателя на комисията Зорница Михайлова във връзка с протестите, организирани от граждани по повод убийството, извършено в градския парк в Добрич и с цел вземане на мерки за подобряване на сигурността в общината, съобщават от ГЕРБ-Добрич.
На заседанието присъстваха кметът Йордан Йорданов, председателят на Общински съвет Красимир Николов, председателят на комисията и членовете й - Мирослава Малева, Радослав Георгиев, Дениз Дюкянджи и Ружа Сотирова, гл. инспектор Пейчев от Първо районно управление, Венцислав Великов - организатор на протестите и други негови съмишленици.
Изслушани бяха гражданите и бяха обсъдени предприетите мерки от Общината и от органите на МВР за повишаване на сигурността и опазването на обществения ред.
Комисията единодушно реши да бъде изготвен План за превенция на престъпността на територията на Община град Добрич за 2024 г. Той ще бъде разработен от комисията, съвместно с общинска администрация, органите на МВР и гражданите.
c