Събота, 27 юли 2024

27.07.2024

Последвайте ни

Първо място за отбора по дебати на ЕГ „Гео Милев“ в Добрич на национално състезание

Отборът по дебати младша възраст на Езикова гимназия „Гео Милев“ в Добрич спечели първо място от националното състезание по речи, дебати, поезия и проза на английски език. То се проведе на 16 и 17 април 2022 в Благоевград и в него участие взеха около 250 ученика от около 30 града в България. До него бяха допуснати полуфиналисти и финалисти от есенния и пролетен турнир в двата региона – източен и западен, съобщава Людмила Хвалабогова – преподавател по английски език.

ЕГ „Гео Милев“ се представи с отбор от 25 човека – най големия си отбор досега и най-многоброен на турнира. Имаше участници във всички категории.
„Това беше първото присъствено състезание на отбора ни и децата бяха изключително развълнувани. Въпреки притеснението и въпреки факта, че отбора е в този състав само от 2 години, като до сега те са се представяли само онлайн те достойно защитиха честа на гимназията ни“, посочва Людмила Хвалабогова.
В категория дуо 3 от шестте финалисти в младша възраст бяха ученици от гимназията в Добрич.
На пето място се класираха Александра Петкова и Елица Рачева.
На четвърто място се класираха Мила Митева и Симона Ризова.
На трето място се класираха Никол Тодорова и Денислава Петкова.
Николай Димитров достигна до полуфинали в категория поезия, като в тази категория възрастовите групи бяха смесени.
Пето място в категория проза при старша възраст зае Татяна Влайкова.
В тази възрастова група Полина Семендяева достигна до полуфинали, а отборът по дебати в състав Димитър Минков, Пресияна Димова и Дима Георгиева води ожесточена битка с много по-опитни от тях противници.
Най-голяма гордост за учебното заведение е първото място на отбора по дебати младша възраст в състав Йоана Димитрова, Виктория Господинова и Красимира Матеева. „Те не само заеха първо място, но всички съдии, които ги оценяваха, говореха за тях с възторг и суперлативи. Целият ни отбор се представи наистина блестящо при огромната конкуренция и липсата на опит в състезания на живо благодарение на упоритата им работа и огромния хъс и желание за победа. Не само това, но и създадоха много нови приятелства и авторитет на гимназията ни и Добрич, като цяло.
Огромни благодарности на нашата Джулия Линч, която запали огъня в тях“, посочва Людмила Хвалабогова.

c