Вторник, 30 април 2024

30.04.2024

Последвайте ни

От „Зелено движение“ заявиха, че няма да подкрепят правителство с мандата на ГЕРБ

Няма да подкрепим правителство с мандата на ГЕРБ. Това заявиха от ПП „Зелено движение“ в позиция, публикувана на официалния сайт на политическата партия. „Зелено движение“ е в коалицията „Демократична България“ заедно с „Да, България“ и „Демократи за силна България“(ДСБ). 
„В хода на преговорния процес не бяха подкрепени нашите предложения за ангажименти в законодателната програма“, посочиха в позицията си от „Зелено движение“.
„Силно сме обезпокоени от пълното отхвърляне на Тодор Тагарев като кандидат за министър на отбраната по време на преговорния процес, отказа на ГЕРБ от фиксиране на срокове за реформи в службите и съдебната власт и пълзящата путинизация на българската политика“, казват от партията.
От „Зелено движение“ пишат още, че ще подкрепят проектокабинет само при ясни гаранции за антикорупционна и природозащитна политика.
Мария Габриел, номинирана за министър-председател от най-голямата парламентарно представена политическа сила ГЕРБ-СДС, върна вчера изпълнен мандата на президента Румен Радев. Тя представи и състав на кабинет. По-късно от „Продължаваме промяната - Демократична България“ (ПП-ДБ) заявиха, че съставът на проектокабинета не е бил съгласуван с тях, а номинирани за министри отказаха да участват в така предложения състав на Министерския съвет.
 

c