Понеделник, 01 юли 2024

01.07.2024

Последвайте ни

Обявени са конкурси за директори на девет училища в област Търговище

Регионалното управление на образованието (РУО) обяви конкурси за директори на девет училища в област Търговище. Обявата е качена на сайта на институцията, съобщиха оттам. 
На територията на община Търговище местата са за учебните заведения: Първо СУ „Св. Седмочисленици“, Професионална гимназия по земеделие и за Основно училище „Отец Паисий“ в село Подгорица. 
Четири са директорските позиции в община Попово: за Основно училище „Св. Климент Охридски“ в града, за Основно училище „Отец Паисий“ в село Водица, за основно училище „Св. св. Кирил и Методий“  в село Зараево и  за Основно училище „Васил Левски“ в село Славяново. 
В община Омуртаг са две - Второ начално училище „Васил Левски“ в града и Основно училище „Д-р Петър Берон“ в село Плъстина.
Изискванията към кандидатите за заемане на позициите са обявени на сайта на РУО. Конкурсът ще се проведе на два етапа: писмен изпит, който включва решаване на тест и събеседване с кандидата, което включва и решаване на казуси и защита на концепция за стратегическо управление на институцията. 
Документите се подават от днес до 17:30 часа на 12 февруари 2024 г.

c