Неделя, 07 юли 2024

07.07.2024

Последвайте ни

Нова версия на сайта за хумор ПЕНКИЛЕР пуска днес бившият кмет на Добрич Л.Росенов

Сайтът за писан и рисуван хумор, за „умни и безумни мисли“, за карикатури и шаржове и за смешно видео ПЕНКИЛЕР днес навършва пет години. Неговият създател – бившият кмет на Добрич Лъчезар Росенов, го пуска на 1 април 2019 година с една цел – много усмивки и добро настроение у всеки, който се докосне до него.

Всеки ден Росенов публикува по 4 вица и 1 умна или забавна мисъл. За 5 години е събрал около 10 000 единици. Изработил е 43 електронни книжки с по 100 вица – решил го, защото вицовете стават много, потъват назад в сайта и трудно се откриват.

„Всички вицове и мисли черпя от интернет. Абониран съм за различни източници, от които всеки ден получавам доза текстове. Пресявам ги, а чрез програма се съхраняват и подреждат. Може да се търси по дума и ако някой виц ми изглежда познат, проверявам. Превеждам от английски и руски, някаква редакция се прави, разбира се “, разказа пред Про Нюз Добрич Лъчезар Росенов.

Няма политически вицове, няма просташки и дебелашки хумор, категоричен е той. От днес обаче е решил да намали публикуването, защото за него вече е доста трудоемко и ангажиращо.

Добрата новина е, че днес около 16.00 часа ще бъде пусната нова версия на сайта – много по-атрактивна и забавна. Росенов посочи, че е използвал нови технологии, изкуствен интелект за създаване на изображения, мощни програми за обработка на видео. Книжките ще продължават да излизат, скоро предстои бял свят да види № 44, а всички те са качени и на новата версия на сайта ПЕНКЛЕР.

„Ще продължа това 5-годишно занимание – забавно и приятно за мен, докогато мога. Печели ми много приятели. Всяка книжка от издадените досега 43 броя е изтеглена около 300 пъти, т е. говорим за 12-13 хиляди изтегляния. Отделно предполагам, че хората си ги препращат, защото файлът не е тежък“, споделя Росенов.

Да не забравяме и платформата му за музикален хумор и забавни музикални изпълнения EMOTOINS, която също се радва на голям интерес.

  

c