Понеделник, 01 юли 2024

01.07.2024

Последвайте ни

Нов спектакъл на „Театър на сетивата“ ще се играе в подземията на културния дом „Красно село“

„Мета лично“ е новото заглавие в афиша на „Театър на сетивата“. Премиерните представления са на 10 и 11 февруари в културния дом „Красно село“, съобщават от трупата. По думите им това е спектакъл-изследване на границите, на тяхната природа и тяхната пропускливост – границите между вътре и вън, между видимо и невидимо, между делнично и съкровено, спектакъл-опит за докосване до безграничното, което може да се окаже мета лично.
ЦЕЛТА
Къде започвам аз и свършват другите? При границите на телата ли? И има ли други изобщо? Това са част от въпросите, които представлението задава. То е следваща стъпка в биографията на „Театър на сетивата”, чиято цел е да разшири сферата си на действие, както и средствата за въздействие като използва синергията, създадена при срещата на различни творчески професии в рамките на креативно-изследователския процес.
ИДЕЯТА
„Това е спектакъл за взаимодействието и синергията между елементите на една колективна мета аз-личност (творческият ни екип), която твори и излъчва хармония в един непрекъснат процес на съзидание, естествен като дишането. Творческата мощ на тази мета аз-личност надхвърля въображението и е способна да превърне подземния комплекс от празни помещения на културния дом „Красно село“ в пълнокръвен, жив свят, който взема елементи от познатата реалност, за да ги преобразува като с магичен калейдоскоп в ансамбъл от фантастични арт инсталации, обитавани от необикновени герои и свързани от мета-логика, напомняща за сюрреализма“, разказват артистите.
/ДД

c