Събота, 27 юли 2024

27.07.2024

Последвайте ни

Нов случай на агресия от младежи в Добрич – замерват момичета с яйца на улицата

Пореден случай на агресия от младежи в Добрич предизвика недоволството на граждани.

От видео, публикувано в  социалната мрежа Tik-Tok, се вижда, че един от група младежи замерва със сурово яйце по главата минаващо момиче. Видимо девойката е изненадана и вероятно по никакъв начин не е провокирала нападението. След това младежът се присъединява към приятелите си. Случката се развива на булевард „25 септември“ в района на градския парк „Свети Георги“ в Добрич.

Клипът е заснет от човек от компанията и е пуснат в мрежата от потребител с името Steliqnov Tony. Малко след като видеото предизвика бурно недоволство, то беше свалено.

От коментарите към клипа става ясно, че след случилото се момичето има синина по главата. Твърди се, че и друга девойка е станала жертва на подобно поведение на агресивните младежи.

Твърди се, че те са деветокласници от професионална гимназия в Добрич.

"Как и кой да обясни, че не е шик да си тъп и гаден, ама и как да им обясни, че не е и печелившо….", гласи един от коментарите под клипа.

След запитване на Про Нюз Добрич до ръководството на въпросната гимназия от там ни отговориха: "Запознати сме със случая. При категорично доказаване, че децата, участващи в деянието, са възпитаници на Професионална гимназия, ще бъдат взети мерки съгласно ЗПУО и Правилника на гимназията".

Потърсихме и Steliqnov Tony, направил и публикувал записа. Той също не отговори на въпросите ни.

Очакваме органите на реда да се самосезират по случая и да предприемат необходимите мерки, защото фактът, че младежите приемат агресията за развлечение, крие огромна опасност. 

c