Понеделник, 01 юли 2024

01.07.2024

Последвайте ни

Министърът на здравеопазването откри нов рентгенов апарат в МБАЛ Добрич (СНИМКИ)

Графично-скопичен рентгенов апарат бе открит в МБАЛ Добрич

Служебният министър на здравеопазването д-р Галя Кондева и директорът на МБАЛ Добрич д-р Георги Желязков откриха новият графично-скопичен рентгенов апарат в най-голямото лечебно заведение в област Добрич – Многопрофилната болница за активно лечение.

Събитието по откриването бе уважено от областния управител Румен Русев, зам.-кметът Владимир Трендафилов, народните представители Константина Петрова и Мая Димитрова, началникът на кабинета на Министерство на здравеопазването Теодора Табакова, директорът на РЗИ Добрич д-р Светла Ангелова, началници на отделения и медицински персонал на лечебното заведение.

Бе отслужен и водосвет за здраве за ръководството и работещите в МБАЛ Добрич от отец Петър Димитров.

За втори път идвам в тази болница и не съм очаквала да има лечебно заведение с такова спешно отделение, по този начин структурирано с образна диагностика, което показва, че когато има добър мениджмънт, когато има подкрепа и желание, нещата се случват”, заяви пред медиите министър д-р Галя Кондева.

Тя също посочи, че дава за пример тази болница на други лечебни заведения и ги мотивира да искат това, което правят в МБАЛ Добрич.

“Усилията на Министерство на здравеопазването са напълно насочени в подкрепа на областните болници и изразявам удовлетвореността си от екипа, който определено постига всички необходими стандарти за образна диагностика в лечебното заведение и в страната”, каза също служебният министър на здравеопазването по време на церемонията за официалното откриване.

За закупуването на този висок клас дигитален рентгенов апарат са отпуснати 520 000 лева от Министерство на здравеопазването. С него ще се осигури качествена, безопасна и бърза услуга за пациентите от осемте общини в област Добрич, посочи министърът.

В днешния ден се случва една отдавна чакана идея, да изградим рентгеново отделение по образна диагностика на територията на централния корпус, така че да може всеки един от пациентите в нашата болница, били то пациент от Спешно отделение или от Терапевтичния корпус да има максимално бърза, ефективна и качествена диагностика и това се случва по най-удобния и ефективен начин”, каза директорът на МБАЛ Добрич д-р Георги Желязков. Той сподели, че осигуреният от министерството рентген е голям подарък за болницата.

c