Неделя, 30 юни 2024

30.06.2024

Последвайте ни

Мая Димитрова, водач на листата в Добрич: БСП е партията на социалната подкрепа и мира

Ще изпратим в Европейския парламент подготвени и качествени хора, каза в Добрич водачът на евролистата на "БСП за България" Кристиан Вигенин

„Очакваме вашата подкрепа за БСП за България, защото БСП е най-последователната партия. Партията, която не излъга. Партията, която изпълни това, което обещаваше“ – с тези думи водачът на листата на „БСП за България“ Мая Димитрова се обърна присъстващите в зала „Добрич“. Там се състоя представянето на кандидатите за евродепутати и за народни представители от коалицията. Присъстваха Кристиан Вигенин, Цветелина Пенкова и Вяра Емилова.

Мая Димитрова припомни, че благодарение на БСП, в България детските градини и ясли, както и учебниците от 1 до 12 клас по общообразователни предмети са безплатни, минималната работна заплата е 50% от средната брутна за страната. Беше увеличено обезщетението за отглеждане на дете през втората година.

„Това, което обещаваме, ние го изпълняваме“, подчерта водачът на листата на „БСП за България“ в област Добрич.

„БСП е за мирна България. БСП е за това да няма война. Не само близо до нас, но никъде“, заяви още Мая Димитрова.

„Мая е изключително работлив човек, изключителен специалист. Във времето, когато не е на трибуната, тя чете, работи, пише, за да може БСП в Народното събрание да бъде адекватна със законодателните си предложения. Тя е човекът, без когото нямаше как да внесем и да защитим нито един законопроект. И, ако имаме законодателна дейност, с която можем да се похвалим сега, в края и на този мандат, то в голяма степен то се дължи на Мая Димитрова“, каза водачът на листата на БСП за Европейския парламент.  

„БСП направи и продължава да прави всичко възможно България да има истинска лява алтернатива от честни подготвени хора, които искат България да бъде модерна европейска развита държава, а българските граждани да живеят добър живот, да бъдат социално осигурени, да имат добро здравеопазване, добро качество на живот, независимо в кое кътче на страната се намират“, каза Кристиян Вигенин. Той подчерта, че българските социалисти изпращат в Европейския парламент също толкова подготвени качествени хора, които ще защитават упорито приоритетите, заложени в програмата на партията.

Кристиян Вигенин посочи, че сред приоритетите има и такива, които пряко касаят област Добрич като Житницата на България. „Ние продължаваме да бъдем противници на шистовия газ. Ще се борим срещу това, защото периодично отново и отново някой се опитва да възроди тази тема. Ние ще запазим българската плодородна земя, каквото и да ни струва това. Няма да допуснем ГМО да навлязат в българското земеделие и в хранителната  верига. Няма да допуснем да бъдем тровени ние и нашите деца с тези ГМО, които са много добри за бизнеса, който търси печалба на гърба на здравето и бъдещето на нашите деца.

Ние сме заложили в нашата програма да защитим плодородната българска земя. Защото тази зелена политика, която се води, е една погрешна политика, която ние ще ревизираме в следващия европейски парламент. Тя доведе до това, че започнаха да „никнат“ фотоволтаици на най-плодородната българска земя. Това се случва, разбира се, защото и корупцията процъфтява. Ние искаме българската земя да храни българската нация, а не да става безплодна пустиня, върху която растат фотоволтаици, които постепенно започнаха да подбиват и енергетиката.

Ние ще направим всичко възможно да защитим и природата на Добруджа и тази земя от ветрогенераторите, които също започнаха да „никнат“ като гъби в тези райони. Знаем добре, че те не са безвредни, пречат не само на природата и на хората“, каза още Кристиян Вигенин.

Той подчерта, че социалистите, както в европейския, така и в националния парламент, ще се борят за това България да остане мирна, Европейският съюз да бъде съюз на мира. Политиката в ЕС да бъде такава, че европейската икономика, а от там и българската, да бъдат конкурентни, да създават високоплатени работни места, и младите хора да остават тук, да градят живота си тук, а не да търсят своето спасение някъде другаде.

„Заедно, координирано да работим така, че България да си върне славата на градината на Европа, а българите да се чувстват уютно и добре тук в България, да намират своето бъдеще и в по-малките райони като Добрич. Ще направим така, че хората да започнат да се връщат, а тези, които са тук, да не заминават. Затова на 9 юни гласувайте с номер 24, за да тръгнем отново напред и нагоре заедно“, призова Кристиян Вигенин.

Подкрепете „БСП за България“ с номер 24 в листата за Европейски парламент и за Народно събрание, апелира Мая Димитрова.

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!

c