Вторник, 18 юни 2024

18.06.2024

Последвайте ни

Вероятните депутати от област Добрич – от ГЕРБ-СДС, ДПС, Възраждане, БСП и ИТН

Голямата изненада е, че, макар и с повече гласове, Продължаваме промяната – Демократична България няма да има депутат от 8 МИР Добрич. Но влиза кандидатът на Има такъв народ

ГЕРБ-СДС, ДПС, Възраждане, БСП и ИТН ще имат по един депутат от област Добрич. Това показват данните на база изчисления след излизането на 100-процентовото преброяване, научи Про Нюз Добрич.

Към този момент разчетите са на база разпределение на мандатите по системата Хеър-Ниймайер. С уговорката обаче, че размествания не са изключени.

Високият резултат на ГЕРБ-СДС - 27,20%, не бе достатъчен, за да изпълнят два мандата. Голямата изненада е, че, макар и с повече гласове, Продължаваме промяната – Демократична България няма да има депутат от 8 МИР Добрич. Но влиза кандидатът на Има такъв народ полк. Александър Александров. ПП-ДБ има 4 037 гласа (9.08%), при 2 761 (6.21%) за ИТН.

При 100% протоколи в Добрич: ГЕРБ-СДС печели изборите с 27.20%

Така едно от знаковите лица на ДБ Ивайло Мирчев остава извън парламента. Името му вече се спряга като вероятен нов председател на Демократична България на мястото на подалия оставка Христо Иванов. Според запознати обаче вероятният нов лидер ще е друга политическа фигура, свързана с Добрич, Атанас Славов.

Ето как са подредени първоначално депутатите от избирателния район Добрич:

ГЕРБ-СДС – Деница Сачева

ДПС – Ертен Анисова

Възраждане – Константина Петрова

БСП – Мая Димитрова

Има такъв народ - полк. Александър Александров 

 

c