Четвъртък, 02 май 2024

02.05.2024

Последвайте ни

Стоян Люцканов е кандидатът за кмет на Добрич от БСП

Общинската конференция на БСП, която се проведе снощи, определи кандидатите за кмет и общински съветници, с които социалистическата партия ще се яви на местните избори в Добрич на 29 октомври.

Двамата номинирани за кандидат-кмет Даринка Господинова и Стоян Люцканов, се представиха, след което с голямо мнозинство доверието на конференцията получи  Стоян Люцканов. Решено беше водач на листата за общински съветници, която ще е от 21 кандидати, да е председателят на Общинския съвет на БСП Добрич Боян Саркизов, а втори ще е кандидатът за кмет.

Подреждането на останалите имена ще бъде направено от насрочения за тази вечер пленум на общинското ръководство, а след това и от Общинския съвет на БСП Добрич.

Председателят на Общинския съвет на БСП Добрич Боян Саркизов представи дейността на групата общински съветници в изтичащия мандат 2019-2023 година. Той подчерта, че през този период, въпреки твърденията, че групата на БСП е в коалиция с кметския екип и е „патерица“ на кмета и екипа му, това не е вярно. Основната линия на поведение на групата е била, че са гласувани всички докладни записки и дейности, свързани с това да се върши някаква дейност в град Добрич и сме били опозиция на кмета, но градивна.

Стоян Люцканов е роден и живее в Добрич, 46-годишен, женен с една дъщеря. За семейството си, той посочва, че те са основна опора за него и ги обича. Люцканов е и областен координатор на структурата на БСП в областта. Член на Изпълнителното бюро на ОбС на БСП – Добрич, общински съветник в местния парламент. Занимава се с частен бизнес.

"Според мен, визията за успешно управление на един град се крепи на три успешни принципа, първият от които е прозрачност в управлението, вторият е екипна работа и добри специалисти в различните области и не на последно място качестовото на адаптивност, което аз, нескромно бих казал, че притежавам", каза пред социалистите Стоян Люцканов.

c