Петък, 17 май 2024

17.05.2024

Последвайте ни

Константина Петрова отново води листата на "Възраждане" в Добрич, вижте пълния й състав

Водач на листата за народни представители на партия „Възраждане“ в Добрич отново е Константина Петрова, която бе депутат и в 48-ото и 49-ото Народно събрание. Тя благодари на ръководството на партията и на областните структури за доверието.

Участвала е в ПК по туризъм, ПК по регионална политика, благоустройство и местно самоуправление и в ПК по образование и наука. Сред законодателните инициативи, с които е свързана, са законопроектите за промени в законите за Черноморското крайбрежие, за устройството на територията, за предучилищното и училищно образование, както и проекта за решение за мораториума за промяна предназначението на земеделски земи, държавна общинска собственост, за изграждане на фотоволтаични паркове, което обаче бе отхвърлено.

Втори в листата е Марин Попов, председател на „Възраждане“ Балчик, с богат опит в различни сфери на търговията и индустрията, развива собствен бизнес в сферата на електроинженерните услуги.

Трета е Калинка Василева Николаева, председател на „Възраждане“ в Генерал Тошево. Завършила е Стопанска академия „Димитър Ценов“ в Свищов, с богат опит в банковото дело, към момента работи в сферата на търговията.

Четвърти е Георги Джендов – председател на групата общински съветници на „Възраждане“ в ОбС Добрич. Кандидат за евродепутат на „Възраждане“. Работил е като технически секретар в земеделска организация и като журналист в земеделска медия. Има богат опит като ръководител на промишлено предприятие в Германия.

Пети е Георги Георгиев, родом от Добрич. Зам.-председател на „Възраждане“, член на националното ръководство. Работи като главен счетоводител в международна фирма.

Шести е Дилян Димитров, член на „Възраждане“  Балчик, работи в сферата на търговията с вино и спиртни напитки.

Седми е Димчо Димчев, народен представител, избран от Кюстендил, кандидат за евродепутат. Бил е председател на най-голямата българска емигрантска организация „Възраждане“  Лондон, икономист.

Осми е Живко Димитров от Добрич, търговец на охранителна техника.

Девети е Искрен Събев – председател на „Възраждане“  Добричка. Развива собствен бизнес с иновативна технология.

Основните приоритети на „Възраждане“  са запазване на неутралитет в конфликта между Русия и Украйна. Да не бъде приемано еврото като официална валута на България преди да бъде проведен референдум за това. Предоговаряне на условията на членството ни в Европейския съюз. Прекратяване на договора с НАТО и недопускане на чужди военни сили на територията на България. Емигрантската криза и нейното овладяване.

По отношение на област Добрич основен приоритет е развитие на инфраструктурата, за да бъде по-привлекателна за бизнес и инвестиции, което да спомогне да се преодолее обезлюдяването на региона. Подкрепа на малките и средни земеделци, на животновъдите. Запазване на Черноморския ни район от презастрояване и недопускане на ВЕИ в морето, както и в земеделския район.

"На национално ниво борбата, както винаги, е да бъдем първа политическа сила. Според проучвания, най-вероятно сме втори. На местно ниво също се борим за първото място. Съвсем реалистично постижимо е второ място", каза Константина Петрова.

За евроизборите очакванията ни са за между три и пет евродепутата, добави тя.

c