Неделя, 28 април 2024

28.04.2024

Последвайте ни

БСП в община Добричка единодушно издигна Соня Георгиева за втори кметски мандат

Най-дълго управлявалият кмет в България Маргарита Стоянова е номинирана за 11-ти мандат като кмет на село Царевец

С невероятен успех премина конференцията на БСП в община Добричка, съобщи в профила си организационният секретар на партията Борислав Гуцанов, който бе гост на събранието.

От 154 делегати са присъствали 143-ма и всички са застанали зад кандидатурата на Соня Георгиева, която да бъде издигната за втори пореден мандат за кмет на общината. „Тя се е доказала като успешен кмет и надеждите и очакванията на социалистите са да спечели мястото още на първи тур. Конференцията подреди и утвърди и листата с общинските съветници, а в последствие одобри и кандидатите за кметове в малките населени места в областта“, посочва Гуцанов.

Председателят на БСП в общината Живко Желев  е номиниран отново за кмет на село Паскалево - за седми пореден път. А за кмет на село Царевец за 11 път беше утвърдена Маргарита Стоянова. Тя е и най-дълго управлявалият кмет в България.

В конференцията участва и депутатът от Добрич Мая Димитрова.

“Когато БСП има подобна силна и активна организация, тя си поставя високи цели - спечелването на кметските позиции още на първи тур. И откъсването на все повече населени места от феодалния модел, който ГЕРБ и ДПС налагат в цялата страна”, заяви Борислав Гуцанов пред препълнената зала. И допълни, че мисията на социалистите е да предпазят страната ни от въвличане във военен конфликт, което на практика се случва при четворната коалиция на ГЕРБ, ПП - ДБ и ДПС. Които, на всичкото отгоре, извършват национално предателство, разпродавайки и раздавайки имуществото на армията ни, за да подпомогнат Украйна, посочва той. Призовал е всички социалисти следващата седмица да се видят на Бузлуджа. Там ще бъде отпразнувана 132-ата годишнина на социалистическата партия и ще бъде даден старт на кампанията за местните избори на БСП.  

c