Вторник, 18 юни 2024

18.06.2024

Последвайте ни

Изборната нощ в Добрич: “От 20 години не съм виждала такова нещо” (СНИМКИ)

Комисии спят по трибуни, връщат членовете да попълват протоколи

Тежка нощ за изборната администрация от област Добрич. Членове на секционни комисии спят по трибуните на зала “Добротица”, а множество грешки в протоколите предизвикват напрежение на приемните гишета на районната комисия.

На място хора споделят, че чата вече 9 часа, пристигнали от селата в Община Генерал Тошево в 1 часа през нощта, а си тръгват към 10-11 часа.Сега пред тях предстои да се върнат до общинския си център, където да предадат материали от изборите и на местната администрация.

От 4 сутринта чакат от изборна комисия от град Каварна. Имат проблем при попълването на протокола и от Районната избирателна комисия връщат всички членове на комисията, за да се попълнят отново документите и да се подпишат всички.

Член на въпросната комисия коментира – “От 20 години участвам в избори и не съм виждала такова нещо”

Младеж в зала “Добротица”, член на комисия в ОУ “Йордан Йовков” споделя, че чакат в залата от 2 часа през нощта, спали са на трибуните в залата и все още чакат ред, за да предадат изборните кнежа, а след това и материалите към Община град Добрич.

Вечерта е преминала тежко и за членовете и помощния персонал на Районната избирателна комисия, общинските администрации и представителите на Информационно обслужване. Те не са спали от сутринта на изборния ден.

Основните проблеми, коментира в изборната нощ председателят на РИК Добрич Цонка Велкова, идват от грешно попълнени или пренесени от черновите протоколи.

c