Четвъртък, 27 юни 2024

27.06.2024

Последвайте ни

Лидерът на БСП Корнелия Нинова пита управляващите защо спешно променят Закона за убежището и бежанците

Лидерът на БСП Корнелия Нинова пита управляващите защо спешно променят Закона за убежището и бежанците след приемането на България в Шенген по въздух и вода. Това се посочва в съобщение, разпространено  от пресцентъра на партията.
Вчера по време на пресконференция след заседание на Изпълнителното бюро на партията, Нинова каза, че правителството си служи с дезинформация по темата, свързана с бежанците след решението за присъединяване на  България към Шенген по въздух и вода. 
"Ако правителството не е поело ангажимент да приемаме обратно бежанци (както те твърдят), защо спешно предлагат промени в Закона за убежището и бежанците. Според тях семействата с деца ще получат семейни помощи и безплатно образование. Бежанците ще бъдат включени в програмата за интеграция на общините и др", пита Нинова и добавя дали са питани кметовете в страната. Нинова поставя и въпроса, свързан с издръжката на бежанците. "Колко ще ни струва и с кои пари ще издържате тези бежанци. В бюджетите, които току-що приехте, няма такива - нито в държавния, нито в общинските", добавя лидерът на левицата, цитирана от пресцентъра на БСП.

c