Неделя, 30 юни 2024

30.06.2024

Последвайте ни

Инициатива за безопасност на пътя: РЗИ Добрич и ДА БДП с апел към обществото

Регионалната здравна инспекция (РЗИ) - Добрич, заедно с Държавната агенция "Безопасност на движението по пътищата," стартират кампания за повишаване на осведомеността и създаване на по-безопасна среда на пътя.

Безопасността на движението по пътищата /БДП/ е отговорност на цялото общество. То може да въздейства за намаляване на пътнотранспортния травматизъм, като развива защитна среда и жизнеутвърждаваща култура за БДП.

От РЗИ Добрич и ДА БДП ангажират вниманието на родителите и образователната система за формиране на добри поведенчески модели сред децата и младежите, и утвърждаване на БДП като ценност. Те приемат концепцията за учене през целия живот като средство за добиване на трайни знания, умения и нагласи за безопасност на пътя. Подчертават, че правилното поведение, превърнато в навик, ще подпомогне опазването на децата и израстването им като отговорни граждани.

Институциите приканват гражданските организации, бизнеса и медиите да утвърждават безопасността на пътя с личен принос и пример.

Призовават всеки гражданин като водач, пътник и пешеходец към етичност, уважение, толерантност и за спазване правилата за движение.

Нека на пътя Животът винаги да бъде с предимство, призовават те.

c