Четвъртък, 20 юни 2024

20.06.2024

Последвайте ни

Кранево отново е столица на цацата, Boney M излизат на сцената тази вечер (СНИМКИ)

Три дни музика, танци, игри, кулинарни демонстрации, студена бира и прясна цаца в Кранево

В курортното село Кранево официално бе открито четвъртото издание на Фестивала на цацата. То предлага три дни музика, танци, игри, кулинарни демонстрации, студена бира и прясна цаца.

Тридневният купон започна в петък вечерта с изпълненията на състави от Грузия и ще завърши с концерт на Керана и Космонавтите.

Официалното откриване се състоя днес, като участници и гости бяха поздравени от председателя на Общинския съвет в Балчик Виктор Лучиянов, самият той страстен риболовец, и кмета на селото Атанаска Иванова.

„Искам да знаете, че Община Балчик твърдо ще стои зад Фестивала на цацата. Дано в края на този мандат да стане вече не само на цацата, а и на лефера, паламуда и т.н. Веселете се, забавлявайте се, имате нашата подкрепа“, каза Виктор Лучиянов. И прикани всички вечерта да са в Кранево, като си носят танцувалните обувки, защото на сцената ще излязат Boney M Experience.

„Благодаря на всеки от вас, който е отделил от времето си, за да уважи нашия празник в тези няколко дни. Благодаря за подкрепата на Общината. Искам да се забавлявате и да имате един прекрасен празник тук“, пожела кметът на Кранево.

На фестивалната сцена в Кранево се изявяват много местни и самодейни артисти и изпълнители, над 100 ар­тис­ти. В детската зона организаторите от „Зелени посоки“ са организирали работилница за морски портрети, игри с балони, състезания за малки и големи, както и семейни игри.  

Тази вечер от 22.00 часа е кулминацията с концерта на Boney M Experience. Гру­па­та, коя­то па­зи му­зи­кал­но­то нас­лед­ство на ле­ген­дар­на­та фор­ма­ция, обе­ща­ва лю­би­ми­те хи­то­ве на ня­кол­ко по­ко­ле­ния. Най-известните парчета, които карат млади и стари да танцуват и да се радват на голяма популярност, са Rivers of Babylon, Daddy Cool, Ma Baker, Sunny, Rasputin, Belfast, Kalimba de Luna, Brown Girl in The Ring и др.На сце­на­та ще се ка­чи и БГ дуе­тът. Тре­тият ден ще бъ­де пос­ве­тен на фол­клор­ни­те тра­ди­ции. Фес­ти­вал­на­та прог­ра­ма ще бъ­де зак­ри­та в не­де­ля ве­чер от ор­кес­тър „Ви­во Мон­та­на“. 

В третия ден програмата е предимно фолклорна. От 17.00 ч. е кулинарното състезание „Риба, ама цаца! Цаца, ама риба!, а час по-късно е надпреварата „Бягане с токчета“, която не е забранена зона и за мъжете. 20.30 часа с концерта на оркестър „Виво Монтана“ събитието, откриващо сезона в Кранево, ще завърши.

Входът за събитието е свободен, плащанията ще се извършват само безкасово, предупреждават организаторите.

Организатор на фестивала е сдружението с нестопанска цел „Зелени посоки”, което обединява местни бизнесмени, които се занимават в сферата на туризма. Целта на фестивала е да покаже, че в Кранево може да се прави туризъм и то качествен. Фес­ти­ва­лът се про­веж­да със съ­дей­ствие­то на Об­щи­на Бал­чик и Кмет­ство Кра­не­во.

c