Понеделник, 01 юли 2024

01.07.2024

Последвайте ни

Комплексът за социални услуги за деца и семейства в Роман ще има нов микробус, средствата за който са осигурени от благотворителна кампания

Около 100 хил.лв. са събрани по време на благотворителна кампания за набиране на средства за закупуването на нов микробус за Комплекс за социални услуги за деца и семейства (КСУДС) - град Роман, област Враца, съобщи за БТА директорът на комплекса Ивет Симеонова. Кампанията бе обявена миналия ноември от Националното сдружение на сираците в България. 
По думите на Симеонова част от парите са обявени като сума от дарителите и се очаква да постъпят в сметката на комплекса, на този етап няма информация и дали има изпращани пари и към Сдружението, затова точната сума ще бъде ясна в края на месеца. Общо дарителите са над 60 юридически и физически лица, като сред най-големите дарители е АЕЦ „Козлодуй“, обясни още Симеонова.
Според нея събраните средства ще стигнат за закупуване на нов микробус, за което ще бъде обявена и обществена поръчка. Транспортното средство ще е основното, което ще се използва за превоз на потребителите на услугите на КСУДУС - Роман ежедневно, тъй като старият микробус вече е напълно амортизиран. В Комплекса се полагат грижи за 50 деца – 20 от които посещават Дневния център за деца с увреждания и 30 от Центровете за настаняване от семеен тип и преходното жилище, каза още Ивет Симеонова.
 

c