Понеделник, 01 юли 2024

01.07.2024

Последвайте ни

"Църква за вълци" в ДТ "Йордан Йовков": История за семейни драми и човешки ценности

Христо Мутафчиев с главна роля в новия спектакъл "Църква за вълци"

На 15 юли от 19:00 часа, Драматичен театър "Йордан Йовков" ще представи новата постановка "Църква за вълци". Спектакълът е дело на автора Петър Анастасов и режисьора Стефан Спасов. Сценографията е на Димитър Митев, мултимедията на Красимир Янев, а музикалното оформление е дело на IRFAN.

В главната роля ще видим Христо Мутафчиев, който ще се изяви като гост актьор. В спектакъла участват още Мария Гинкова, Владимир Трендафилов, Татяна Христова, Георги Георгиев, Мария Генова, Филип Янев, Димитър Петров и Димитрина Гинева.

"Църква за вълци" разказва историята на едно семейство, събрано в бащиния дом за помен. Това обичайно събитие обаче се превръща в поле на жестоки сблъсъци, разкриващи непочтеност, егоизъм и пълно неразбиране между близките хора. Наличието на продажност и цинизъм в отношенията им показва колко жалки могат да бъдат човешките ценности, когато се измерват само с притежание на имоти и пари.

В контраст с този малък и грешен свят, над тях се издига Църквата – поддържана само от Господ и посещавана само от вълци.

Спектакълът е посветен на паметта на трима големи български творци – Пламен Панев, Пламен Маринов и Радомир Андонов - Радо, като техният принос в българското изкуство ще бъде почетен по време на премиерата.

c