Четвъртък, 04 юли 2024

04.07.2024

Последвайте ни

Каварна става сцена на талантливи музиканти и класическата музика

Каварна отново ще бъде домакин на един от най-очакваните музикални фестивали през лятото. В две вечери - на 5 и 6 юли, градът ще се превърне в сцена за някои от най-талантливите музиканти на съвременната класическа сцена.

С начален час на събитието - 19:30 часа пред реставрираната турска баня, където всички присъстващи ще имат възможността да чуят популярни мелодии от световната класика.

На 5 юли сцената ще посрещне Лора Паносян – изящна и атрактивна артистка, която ще впечатли публиката както с нежната музика на своя инструмент, така и с виртуозното си изпълнение.

След това популярното дуо WEIL, съставено от китара и цигулка. Дует, както на сцената, така и в живота, техните изпълнения представляват уникална комбинация от класически мелодии, пречупени през призмата на модерното звучене. Гостите ще имат удоволствието да чуят техните аранжименти, които съчетават традицията и съвремието в хармонично съзвучие.

Втората вечер ще започне с музиката на виртуозната цигуларка Пламена Велкова, солистка на фондация „Тракийски дар“. Тя ще пренесе публиката в света на големите композитори и техните незабравими музикални шедьоври.

Класическият уикенд ще завърши с изпълнението на Трио Сопрано. Атрактивните пловдивчанки вече са добре познати на публиката в Каварна със своите въздействащи изпълнения. Техният репертоар включва най-известните класически арии, канцонети и съвременни евъргрийни. 

c