Неделя, 28 април 2024

28.04.2024

Последвайте ни

Продължава битката на малкия Марти от Каварна с коварната болест, вече извън болница

3-годишният Марти, чиято борба с коварно заболяване успя да обедини хората от крайморските общини на областта, премина и третия курс на лечение с химиотерапия в болница в Турция. Към момента момченцето се чувства добре и е изписано да си почива, съобщиха близките му.

С това лечението на детето не приключва. Предстои дълъг период на лечение от една година, за да бъде напълно излекуван Марти. Този етап на лечение включва прием на таблетки химиотерапия. Марти ще посещава болницата за прегледи и изследвания.

Периодично ще бъде и настаняван за вливки химиотерапия.

 Мартин е от Каварна и е на 3 години. На 16 декември миналата година е диагностициран с остра лимфобластна левкемия в УМБАЛ “Света Марина” – Варна. В началото на годината детето бе прието за лечение в болница в Истанбул, за което обаче трябваха средства, непосилни за родителите му. Затова в Каварна и Шабла бяха организирани много инициативи за намиране на средства – благотворителни картички, концерти, дарителски кутии и много други.

В Шабла ще се проведе благотворителен концерт в помощ на малкия Марти

Благодарение на съпричастността на стотици хора момченцето премина сериозна част от лечението и продължава битката с коварното заболяване вече извън лечебното заведение.

Благотворителен концерт в Шабла събра 2890 лв. за лечението на 3-годишния Марти

Близките благодарят за съпричастността на всички, които помагат, на екипа на Liv Hospital Ulus за всеотдайността, на проф. д-р Гюл Нихал Йоздемир - за грижите и професионализма, както и на Hepşen Ali и Ивайло Николов за всичко, което направиха за Марти.

c