Събота, 27 април 2024

27.04.2024

Последвайте ни

Любима учителка от Каварна се бори с коварна болест, има нужда от помощ за лечение

Колективът на ПЗГ „Кл. Арк. Тимирязев“ отправя апел към родители и ученици, на 15 септември да подарят на своите учители усмивка, а на Павлина – сумата, която биха отделили за букет

Над 70 000 лева за нужни за лечението на педагога от Каварна Павлина Иванова Златанова – майка на две деца. Скоро тя е диагностицирана с рак на гърдата, който е в напреднал стадий. Нужната за лечението й сума обаче е непосилни за семейството.

Ето какво сподели Павлина за тежкия момент в живота й: „Както всички, така и аз, очаквах лятната ваканция, за да съм по-свободна и да правим различни неща заедно със семейството. Оказа се обаче, че съдбата е направила други планове за мен.

Преди месец съвсем случайно напипах голяма твърдина в гърдата си. Шокът беше огромен. Не знаех какво да мисля. Със съпруга ми веднага отидохме на преглед. От там ни препратиха към по-голяма болница, където бяхме консултирани, направиха ми ехограф и мамография. Следващата стъпка беше да се направи биопсия и скенер, но трябваше да се чака почти месец за ред, а от мамографията стана ясно, че се говори за злокачествено заболяване, което е напреднало и ми остават няколко месеца живот. Не можех, не исках да повярвам какво се случва. Междувременно започнах да имам и болки.

Поради влошеното ми състояние и трагичната диагноза решихме да потърсим помощ в Турция. За пет дни всичко се изясни, а светът ми се срина. Още първия ден ми направиха ядрено магнитен резонанс на гърди, биопсия и кръвни изследвания. Лекуващият лекар беше съставил план за химиотерапия и операция. Но когато излязоха резултатите от биопсията и стана ясно, че имам инвазивен карцином на гърдата, който се развива бързо, този план се промени, поради съмнения за метастази. Назначени ми бяха още изследвания. Преминах през ЯМР на мозъка и ПЕТ скенер. Резултатите се оказаха повече от лоши.

Болестта е поразила черния дроб с множество метастази, има новообразувани и в костите. Лекуващият лекар направи нов план, като прецени, че в това състояние операция не може да се направи. Назначи 6 курса химиотерапия с контролни прегледи с ПЕТ скенер.  

Предвид бързото развитие на болестта бяхме посъветвани да започнем лечението с химиотерапия незабавно. Направихме го с последните си спестявания“, споделя Павлина.

Сумата от 70 000 лева е непосилна за семейството, а единствено тя може да й даде шанс за живот, за да е със семейството си поне още малко.

„Умолявам ви, познати и непознати добри хора, помогнете, дарете средства, дайте надежда на две деца, че ще имат майка, която да ги види пораснали и ще бъде до своя съпруг. Искам да живея, моля ви, помогнете ми!“, пише Павлина в платформата за набиране на средства. Всеки може да направи дарение тук.  

Заедно с това кампания за набиране на средства е предприета и от колегите и учениците на Павлина от ПЗГ „Кл. Арк. Тимирязев“ в Каварна. Там е поставена кутия за дарения, като колегите и приятелите на Павлина, отправят молба към всички да подкрепят един добър човек в борбата му за живот и да дадем надежда, че ще бъде със семейството си.

След по-малко от месец ще поставим началото на учебната 2023/2024 година. Колективът на ПЗГ „Кл. Арк. Тимирязев“ отправя апел към родители и ученици, на 15 септември да подарят на своите учители усмивка, а на Павлина – сумата, която биха отделили за букет.

Освен чрез кутията за дарения, всеки, който желае да помогне, може да го направи и с банков превод по следните сметки:

Дарителска сметка в Юробанк България

Павлина Иванова Златанова

Номер на сметка: BG78BPBI79384062558601

BIC: BPBIBGSF

Сметка в банка ДСК-АД

Павлина Иванова Златанова

IBAN: BG15STSA93000020089393

BIC: STSABGSF

c