Понеделник, 15 април 2024

15.04.2024

Последвайте ни

Кардиологията в МБАЛ-Добрич има нов апарат за ехографско изследване на сърцето

„МБАЛ-Добрич“ АД надгради своята дейност с инвестиция в отделението по Кардиология, съобщават от болничното заведение. В рамките на последния месец заработи нова апаратура за ехографско изследване на сърцето, с който чрез ендоскопска сонда през хранопровода се достига до нивото на сърцето и главните кръвоносни съдове и позволява по-детайлното им оглеждане.

Трансезофагиалният ехокардиограф е на една от водещите световни марки - General Electric. Дава възможност за пълна и абсолютно точна диагностика с ехограф на всички заболявания на сърцето.

„Ехографското изследване на сърцето директно през хранопровода, с което вече разполагаме е метод при който чрез специална сонда е възможно по-детайлно изобразяване на сърдечните структури. Това дава по-голяма информативност, защото е по-близо до сърцето липсват преграждащи структури, като гръден кош и бял дроб. Трансезофагиалната ехокардиография ще ни даде възможност за максимално прецизна диагностика при възпалителни заболявания на сърцето (инфекциозен ендокардит), аневризми и атеросклерозни промени в аортата и установяване на дефекти на сърдечните клапи и вродени пороци“, сподели д-р Костойчиновски,  началник на отделението по Кардиология.

„Отделението по Кардиология заедно със своите сектори по интензивна кардиология и инвазивна кардиология вече предлага пълния набор от всички модерни методи за установяване и лечение на заболявания на сърдечно-съдовата система за гражданите на Добрич и областта“, заяви директорът на „МБАЛ-Добрич“ АД- Д-р Георги Желязков.

Отделението работи в 24-часов непрекъснат режим, като приема пациенти за спешно или планово лечение. Годишно в отделението се лекуват над 2500 пациенти, благодарение на грижите на изключително добре подготвения и ерудиран екип на отделението.

За контакти:

тел: 058/600488, вътр. 308

ст.м.сестра Петя Лазарова

 

 

c