Понеделник, 17 юни 2024

17.06.2024

Последвайте ни

Инициативата „Спортувай с президента“ събра над 200 деца на градския стадион в Русе

Повече от 200 деца от спортни клубове и училища в Русе се включиха в инициативата „Спортувай с президента“ в крайдунавския град, съобщиха от местната общинска администрация. 
На градския стадион и игрищата до него децата се надпреварваха в състезателната активност „Президентски тест“, включваща двигателни упражнения за измерване на бързина, сила, издръжливост, ловкост и гъвкавост. За целта участниците правиха лицеви опори, коремни преси, бягаха на 400 метра, скачаха на дължина от място и хвърляха медицинска топка.
Организаторите припомниха, че инициативата има за цел да повиши физическата активност и да подобри здравния статус на децата и младите хора. Чрез спортното събитие на по-късен етап ще се направи оценка на общата физическа годност на децата и цялостна програма за мотивация и физическо възпитание. 
Общо 12 момичета и 12 момчета на възраст между шест и 15 години, които са се представили най-добре в различните издания на инициативата в страната, ще получат награди лично от президента Румен Радев в края на годината, уточниха от Община Русе. 
Негов представител на градския стадион беше съветникът по младежта и спорта на държавния глава Георги Александров, който проследи състезанията заедно с кмета на Русе Пенчо Милков и заместника му с ресор "Спорт и младежки дейности" Борислав Рачев.

c