Понеделник, 01 юли 2024

01.07.2024

Последвайте ни

Инициатива срещу домашното насилие над деца и тормоза в училище ще се проведе в Балчик

Мероприятието ще се проведе на 14 юни 2024 година от 14:00 часа в залата на Народно читалище „Паисий Хилендарски - 1870“ в гр. Балчик

Инициативата „Нека бъдем добри! Не, на домашното насилие над деца и тормоза в училище!“ ще се проведе на 14 юни 2024 година от 14:00 часа в залата на Народно читалище „Паисий Хилендарски - 1870“ в гр. Балчик.

Инициативата е подкрепена от всички училища на територията на община Балчик, Дирекция „Социално подпомагане“ гр. Балчик и Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни /МКБППМН/ към общината.

Превенцията на домашното насилие е от решаващо значение за защита на децата и семействата. Целта на кампания е осведомеността за домашното насилие, неговите форми и как да се справят децата и семействата.

Преди събитието ИДПС при РУ Балчик,  проведе конкурс за рисунка на тема: „Доброто в нас. Аз и моето семейство!“. Комисия, ще разгледа творбите и ще отличи трите най – добри. Отличените деца в деня на концерта ще получат грамота от името на началника на РУ Балчик и подарък осигурен от МКБППМН.  В деня на концерта, рисунките, ще бъдат разположени във фоайето на читалището, преди влизане в концертната зала. Този конкурс, не случайно е включен като част от инициативата, тъй като децата много често, чрез рисунки изрязват емоциите си и всичко което преживяват.

Отново, също преди събитието е проведен конкурс за художествена творба / стих или кратък разказ/ на същата тема: „Доброто в нас. Аз и моето семейство!“. Комисия ще разгледа творбите и ще отличи трите най – добри. Отличените деца в деня на концерта ще получат грамота от името на началника на РУ Балчик и подарък осигурен от МКБППМН. Получилите отличие, ще имат възможността да запознаят публиката с написаната творба.

 

c