Събота, 06 юли 2024

06.07.2024

Последвайте ни

Художествен пленер "Пространство и време" се проведе в ДКИ "Двореца" в Балчик

Откритите пространства на ДКИ КЦ "Двореца" в Балчик вдъхновяват художниците от художествения пленер "Пространство и време", който се провежда от 22 до 28 юни. В тазгодишното издание участници са Огнян Кузманов, Милена Костуркова, Петър Петров, Ива Стефанова, Румяна Живкова, Динко Чакалов, Живко Желязков, Мирослава Каменовска, Ваня Петрова, Силвия Желязкова, Павлина Боботанова и Ангелина Недин.

Чрез този проект Двореца в Балчик ще се популяризира като благоприятно място за творчество, ще се реализира среща на професионалисти и публики, ще се усвоят нови културни пространства и ще се привлекат нови участници и публики в културния процес.

Идеята на проекта е да приобщи общността и гостите към естетиката на живописта, да провокира креативността и таланта на художниците и интереса на подрастващите към изобразителното изкуство. Той ще осигури достъп до изкуство чрез скъсяване на дистанцията между творци и потребители от различни социални, възрастови и етнически групи.

Проектът „Пространство и време“ ще засили ролята на изкуството като социален интегратор и двигател в изграждане на идентичността и неповторимостта на Двореца в Балчик.

c