Вторник, 02 юли 2024

02.07.2024

Последвайте ни

Горските служители от тежката катастрофа със загинали край Добрич са от тервелското с. Балик

Километражът на "Мерцедес"-а се е застопорил на 120 км/ч в момента на катастрофата, а часовникът – на 13.00 часа без една минута

Взети са алкохолни проби след тежкия пътен инцидент вчера с двама загинали и осем ранени между селата Паскалево и Росеново в община Добричка. Резултатите от пробите още не са готови, съобщи за Про Нюз Добрич Окръжният прокурор Радослав Бухчев. Припомняме, че участници в катастрофата са лек автомобил „Мерцедес“ с полска регистрация, в който са пътували български граждани, и автомобил УАЗ, превозващ служители на ДГС Добрич.

Горските работници са правили нови насаждения на дръвчета в района на село Паскалево. Завалял дъжд и те тръгнали да се прибират. Всички са от село Балик, община Тервел.

Според информация, събрана по случая към момента, в резултат от удара лекият автомобил „Мерцедес“ се е разцепил на две части, една от които е изхвърчала на около 40 м разстояние. Километражът на колата се е застопорил на 120 км/ч в момента на катастрофата, а часовникът – на 13.00 часа без една минута.

Уазката се е движила приблизително с 60 км/ч.

„Пътят е нормален, без дупки, добър за междуселски път. Заради голямата маса на автомобилите и при тази скорост на „Мерцедес“-а и силата на челния удар се е стигнало до разцепването на лекия автомобил“, посочи Бухчев.

Той допълни, че има достатъчно данни и свидетелски показания, че ударът е настъпил в лентата, в която се е движил автомобилът „УАЗ“.

Незабавно по случая е образувано досъдебно производство. Към момента продължават действията по изясняване на всички факти и обстоятелства, довели до тежкия инцидент. Назначени са съдебно-медицински и авто-технически експертизи. Взети са кръвни проби от водача на лекия автомобил. Разпитани са четирима свидетели, които са се возили в двата автомобила, съобщиха от Апелативната прокуратура.

c