Неделя, 07 юли 2024

07.07.2024

Последвайте ни

Георги Джендов от “Възраждане” Добрич е номиниран за листата за европейски избори

От партията не целят напускане на България от Европейския съюз, но евродепутатите трябва да защитават националния интерес

Местните структури на ПП “Възраждане” в Добрич номинираха кандидати за европейските избори, които ще се състоят на 9 юни т.г. На нарочна пресконференция народният представител Константина Петрова, избрана от Добрич, съобщи, че страната ни трябва да има достойни представители в Европейския парламент, които да отстояват ценностите на България.

Тя посочи, че качествата на кандидатите трябва да включват защита на изконните европейски ценности, християнството, като общ морален компас, националната идентичност, като повод за гордост, традиционното семейство, като основна единица на обществото.

Кандидатите трбява да имат и морални, и професионални качества, като родолюбие и отдаденост към Отечеството. Те трябва да са открити и с демократични възгледи, да обичат искрено народа си и по-конкретно, ако бъдат противопоставени лобистки интереси и националния интерес на страната, да изберат България и Европа.

Двама са номинираните от област Добрич

На първо място е Станислав Стоянов, учредител на партията, родом от Варна, народен представител в 48-то и 49-то Народно Събрание от 4 МИР- Велико Търново. Завършва бакалавърска степен по „Приложна лингвистика с френски и испански език", а след това магистратура по „Европейска интеграция“ във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“. Изкарва втора магистратура по „Европейска публична администрация“ от Лиежкия университет, Беглия.

Втората номинация на структурите е общинският съветник в Добрич Георги Джендов. Той е на 36 г. Роден в град Добрич, семеен с две деца. Завършва висшето си образование в Технически университет – Варна, инженер по транспорта. В Добрич е учил в СУ „П. Р. Славейков” и ЕГ „Гео Милев”. Владее английски и немски език. Работил е като технически секретар в земеделска организация, журналист в земеделска медия. Има богат опит като ръководител в промишлено предприятие в Германия.

Европейските избори са изключително важни, те дават възможност на 17 български представители да защитават интересите на България в Европейския съюз”, каза номинираният Георги Джендов.

“Възраждане” не цели напускане на България от Европейския съюз, а предоговаряне на отношенията с Брюксел, категоричен е Джендов. Сред основните цели на партията са референдум за запазване на лева, спиране на нелегалната миграция, ред и сигурност в полза на европейците, условия за развитие на икономиката и растеж, намаляване на бюрокрацията и корупцията, без лобизъм и големи корпоративни интереси, както и европейската геополитика да се формира в Брюксел, а не зад океана.

c