Неделя, 07 юли 2024

07.07.2024

Последвайте ни

Екип от Аграрната гимназия в Добрич участва в регионалния етап на „Млад Фермер“

Екип на Професионалната гимназия по аграрно стопанство в Добрич участва в провеждащия се на 4 и 5 април в Исперих регионален етап на Националното състезание „Млад фермер“ 2024 г.

По традиция организатор е Министерство на образованието и науката с партньор Аграрен университет – Пловдив.

Отборите включват по трима ученици, които се състезават по три модула: Растениевъдство; Животновъдство и Механизация на селското стопанство. Задачите, които учениците трябва да изпълнят на всеки кръг от състезанието, са изготвени върху учебното съдържание от професионалната подготовка (по теория и по практика).

Всяка от състезателните категории включва състезателни задачи. За Растениевъдство това е разпознаване на семена от зърнено-житни, зърнено-бобови, технически и зеленчукови култури и практическа задача, за Животновъдство - разпознаване на фуражи и практическа задача - хигиена на млекодобива, подготовка на вимето за доене и доене.

За Механизация на селското стопанство задачата включва електронен тест по безопасност на движението по пътищата – тест за Ткт. и практическа задача - Майсторско управление на трактор по предварително зададен маршрут.

Илкай, Мирослав и Сашко са учениците, които представят Аграрната гимназия в Добрич, водени от ръководителите Георги Неделчев и агроинж. Ивелина Нейчева. Те ще се състезават заедно с още 18 отбора за участие в националния кръг, който ще се проведе в края на април в Ямбол .

c