Сряда, 01 май 2024

01.05.2024

Последвайте ни

Екип на училище от Генерал Тошево гостува на партньори в Сърбия по програма „Еразъм“

ОУ "Синиша Янич" бе домакин на колеги и ученици от България и Турция като част от проект Еразъм+.

Изпълнението на проекта започна в средата на октомври миналата година със семинар в ОУ "Никола Йонков Вапцаров" в българския град Генерал Тошево с представители на Власотинац и Бодрум на тема мултидисциплинарен подход за смекчаване на климатичните промени в света.

Проектът предвижда съвместна работа, обмяна на знания и опит на студенти и преподаватели, съвместни работилници със смесени групи студенти, презентации, лекции и дебати. Специална стойност на семинара е запознаването на гостите с историческите и туристическите забележителности на града домакин.

Горан Митич, директор на училището, и Марина Илич, ръководител на училищната администрация в Лесковац, поздравиха гостите и им пожелаха успешна работа по време на петдневния семинар.

"Изключително съм щастлив, че в следващите дни ще имаме възможност да работим и учим заедно. Възможностите за сътрудничество като тази са рядкост, затова се надявам тази седмица да предприемем първоначални стъпки като добра основа за по-нататъшното ни сътрудничество. В бизнеса, с който се ангажираме, обмяната на опит е изключително важен, а възможности като тази са чудесна основа за взаимно усъвършенстване. Особено очаквам присъствието на ученици, които могат да се разбират по-добре от нас и да разрушат всички изостанали бариери. Ще се постараем да бъдем ваши добри домакини", заяви режисьорът Горан Митич.

Марина Илич, поздравявайки гости от името на МОН, се обърна към важността на международните проекти в образованието и преживяванията с детските градини от Власотинац и българския град Елин Пелин.

Голям принос в работата на семинара ще дадат професорите по английски език Мария Ранджелович и Драган Ивкович.

Домакините подготвиха официална програма за посрещане днес. Гостите бяха посрещнати пред училището от ученици от класовете на класа, а след това в официалната зала на училището бе изпълнена подходяща културно-художествена програма, в която се включи хор под палката на проф. Радисав Илич и фолклорен ансамбъл "Църнилович".

c