Понеделник, 01 юли 2024

01.07.2024

Последвайте ни

Двама мъже от Разградско са привлечени като обвиняеми за отвличане, противозаконно проникване в чужда собственост и кражба

Двама мъже от Разградско са привлечени като обвиняеми за отвличане, противозаконно проникване в чужда собственост и кражба, съобщиха от Апелативната прокуратура във Варна. Окръжната прокуратура в лудогорския град привлича 63-годишния Ф.Х. от село Гороцвет и 25-годишния Д.М. от село Райнино, към наказателна отговорност за това, че във вечерните часове на 10 януари 2024 година са влезли противозаконно в дома на 52-годишен човек в село Веселина. Мъжете са нанесли удари на собственика на имота и му откраднали два мобилни телефона. Основната цел на противозаконните действия на двамата е била да отвлекат намиращата се в къщата 44-годишна жена, с която преди време 63-годишният имал интимна връзка, приключила бързо. Той обаче решил, че може отново да се събератq без да има нейното съгласие и така се стигнало до отвличането ѝ.
Незабавните действия на служителите на Областната дирекция на МВР в Разград довели до бързото установяване местонахождението на двамата мъже и жената. Ф.Х. и Д.М. били задържани, а пострадалата – освободена и върната в дома ѝ. Жената не е пострадала, посочват от съдебната институция.
Двамата ще бъдат задържани за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия случая прокурор с оглед довеждането им пред съда за определяне на марка за неотклонение. Действия по доказване и документиране на извършените престъпления продължават под надзора на Окръжната прокуратура в Разград. Предстои в съда да бъдат внесени искания за налагане на най-тежката мярка „задържане под стража“ на обвиняемите, допълват от Апелативната прокуратура.

c