Вторник, 09 юли 2024

09.07.2024

Последвайте ни

Дни за пролетно почистване обявиха в община Крушари

Община Крушари обявява дните от 18 до 22 март за „Дни на пролетно почистване” и призова институции, граждани и фирми да се включат в почистването на дворовете, прилежащите площи, междублоковите пространства, публични пространства – паркове и градини, детски и спортни площадки.

От Общината приканват жителите, деца и ученици, екипи на образователни  и социални институции, търговски обекти, фирми, читалища, организации и институции на територията на общината да вземат участие в инициативата, като почистят от растителни и други отпадъци, прилежащите територии към жилищни сгради и еднофамилни къщи, производствени сгради, паркинги, държавни и общински учреждения, паркове, детски и спортни площадки, градинки, междублокови пространства, крайпътни зони и чешми или замърсени територии в околностите на населените места.

Отпадъците трябва да бъдат събрани в чували и поставени до най-близките контейнери за битови отпадъци. Извозването им ще се извърши от Община Крушари. Дейностите по населени места ще се координират от кметовете.

Може да се включите в кампанията „Пролетно почистване 2024“ като заявите участие на тел. 05771/2024, вътр. 212; или на e-mail krushari@krushari.bg.

 

c