Понеделник, 01 юли 2024

01.07.2024

Последвайте ни

Частичен ремонт: Улици в Добрич се сдобиха с нови бордюри, но наполовина

В сигнал до редакцията ни читател сигнализира, че по ул. “Любен Станчев” при ремонт на бордюрите, вместо да се поставят нови бордюри, такива се слагат само на  места, а останалите са стари.

На място установихме, че наистина само част от бордюрите са заменени,  останалите са оставени, като някои са залепени със строителна смес. Зад самите бордюри се вижда, че на местата е имало пропадания, които се пълнят с кал и мръсотия.

Според читателите ни аналогична е ситуацията и по ул. “Захари Стоянов”, където се извършва ремонт на тротоарните площи и настилка и се полагат бордюри.

Проверка на място установи, че реално по ул. "Захари стоянов" има участъци от париврани тротоари, на които са смесени нови бордюри и бордюри с нарушена цялост, точно на местата, предвидени за пешеходно преминаване на улицата.

Потърсихме позиция и от Община град Добрич, от където почти две седмици по-късно отговор не сме получили. В запитването си ги попитахме какво предвижда проектът за ремонта на двете улици, в него заложено ли е съчетаване на стари и нови бордюри, каква е причината да се оставят стари участъци от бордюрите и за какви бордюри плаща Общината на изпълнителя – за нови или „съчетание“ на нови и стари.

c