Понеделник, 01 юли 2024

01.07.2024

Последвайте ни

Бургаските архитекти отчетоха резултатна година с няколко значими отличия

Повече от 100 архитекти, членове на Камарата на архитектите в България (КАБ) и Съюза на архитектите в България се събраха за традиционния си прием в края на годината в Бургас. Председателите на регионалните структури – арх. Събин Попов и арх. Емил Бурулянов определиха 2023 година като изключително резултатна, донесла сериозно признание за работата на бургаските архитекти.
Арх. Бурулянов припомни, че в средата на месеца четири бургаски обекта получиха най-високо отличие в различни категории от Националния конкурс за архитектура и строителство "Сграда на годината“, организиран от "Градът Медиа груп" под патронажа на регионалното министерство. 
Председателите на регионалната и националната структура на КАБ - арх. Събин Попов и арх. Владимир Милков отправиха тържествено приветствие към колегите си, в което пожелаха през новата 2024 година много нови и значими за града обекти, творческо дълголетие и успехи за архитектурната гилдия, които да прославят Бургас и да го утвърдят като модерен, европейски град, развиващ се с визия в правилната посока. 
По време на събитието бяха наградени членовете на двете организации, навършили кръгли годишнини през 2023 година.
БТА припомня, че през тази година Планетариум - Бургас получи първа награда в категорията "Социална инфраструктура - култура“ в конкурса "Сграда на годината". Бургаският парк "Хийлинг Айлънд" (Healing Island) взе специална награда в категорията "Проекти, свързани с развитието на градовете“. В същата категория специална награда получи и многофункционалният комплекс "Сентрал парк“ (Central Park) в Бургас, а сградата на Националната онкологична болница "Дева Мария“ взе приз в категория "Социална инфраструктура – здравеопазване“.
            
 

c