Сряда, 19 юни 2024

19.06.2024

Последвайте ни

Албена представя възможностите си за туризъм на туристическото изложение в Истанбул EMITT

Албена участва и представя възможностите си за туризъм на туристическото изложение в Истанбул EMITT. Най-голямата у нас туристическа компания участва като част от щанда на България.

Международното туристическо изложение EMITT се провежда от 6 до 9 февруари  в Истанбул. Традиционно, изложението привлича десетки хиляди туристи и професионалисти в индустрията. Събитието е едно от най-добрите туристически изложения в света, провежда се ежегодно, а през 2024 г. страната ни ще бъде представена от общо 10 туроператора, общини и професионалисти в бранша.

26-тото издание на EMITT през 2023 г. се проведе по-късно от обичайното заради тежките земетресения, които разлюляха югоизточната ни съседка. Въпреки това в международното туристическо изложение през 2023 г., участие взеха над 600 изложители, повече от 150 туроператори, а събитието бе посетено от над 28 000 посетители. Тази година отново е регистриран изключително висок интерес към предстоящия панаир, в който участие са заявили участници от 95 държави. Сред темите на изложението ще бъдат икономика, маркетинг на дестинациите, тенденциите в сектора, медицински туризъм и др.

Изложението ЕMITT e още една възможност за българския туристически бранш да привлече повече турски туристи у нас. През 2023 г. за периода януари – ноември общият брой посещения на турски туристи е 677 899, което е с 30% повече от 2022 г., като тези данни са получени посредством наблюдение на туристопотока на ГКПП-тата в страната и не включват транзитно преминалите турски граждани през страната ни. В сравнение с 2022 г., през 2023 от януари до ноември отчитаме ръст с 50% на общия брой регистрации на турски туристи в местата за настаняване, посочват от Министерството на туризма.

c